IEO-Arièja

IEO-Arièja

Les Divendres


Les Divendres de l’Espaci occitan, qu’es aquò?

Les Divendres de l’Espaci occitan, es un cicle de conferéncias e de presentacions a l’entorn de tèmas variats mes en plaça per l’Institut d’Estudis Occitans d’Arièja. Las seradas se contunhan, en principi, amb un moment d’escambi a l’entorn d’un manja dreit ofèrt per l’associacion.

Les Divendres de l’Espaci occitan (Les Vendredis de l’Espace occitan), c’est un cycle de conférences et de présentations autour de thèmes variés mis en place par l’Institut d’Etudes Occitanes de l’Ariège. Les soirées sont suivies, généralement, d’un moment d’échange autour d’une collation offerte par l’association.

 

Programa 2018

Divendres 19 de genièr de 2018 a 18h30 a Pàmias (Espaci occitan) - Conferéncia "Les lops" per Eric Fabre. 

Eric Fabre es ensenhaire e cercaire a l'Universitat d'Ais-Marselha. Mena recèrcas sus la vida dels campèstres dels sègles XVII-XX e a publicat unes articles sus la desaparicion del lop dels campèstres del Miègjorn.

Nos parlarà dels degastes que los lops fasián pels campèstres, sul bestial emai suls òmes, femnas, e subretot suls joves que l’apasturavan. Explicarà l’istòria de la desaparicion d’aquestes predators dins una lucha de longa durada, desempuèi la creacion dels lobatièrs publics dusca la caça individuala e l’empoisonament. Mas montrarà tanben l’importància dels cambiaments dels païsatges, que fan desaparéisser los luòcs de vida dels lops. Amb aquò, serà possible de comprene perqué las populacions dels lops s’espandisson naturalament a l’ora d’ara.

Participacion liura. Manja-dreit après la conferéncia. Contacte : 05 81 06 03 88 o ieo09@ieo-oc.org

 

 

 

A la vòstra disposicion l’article d’Eric Fraj:Eric Fraj Quel occitan pour demain


19/02/2015
0 Poster un commentaire

Ces blogs de Politique & Société pourraient vous intéresser